Ventilatie cu Recuperare de Caldura pentru Casa Eficienta Energetic și Confortabila

Ventilatia cu recuperare de caldura într-o casă modernă nu mai este un lux, ci o necesitate.  

Clădirile noi sau cele renovate și izolate termic, necesită o modalitate eficientă de aerisire pentru a menține căldura în interior. Aerisirea tradițională, realizată prin simpla deschidere a ferestrei, poate duce la pierderi semnificative de căldură, diminuând astfel beneficiile izolației termice. În acest context, sistemele de ventilație devin esențiale, oferind o aerisire continuă cu impact redus asupra consumului de energie.

Beneficiile importante ale ventilatiei cu recuperare de caldura

1. Eficiența energetică a casei va crește datorită ventilatiei

ventilatie recuperare caldura ecocald

Sursa foto: freepik.com

Click AICI ca să vizionezi un scurt video despre avantajele sistemului de ventilație.

Eficiența energetică este o prioritate pentru noile construcții!

Legislația actuală prevede ca toate clădirile noi, să prezinte un consum energetic aproape de zero, majoritatea energiei provenind din surse regenerabile.

Pentru creșterea eficienței energetice se recomandă pe lângă izolarea termică performantă, pompe de căldură, sistem centralizat de încălzire și sistem centralizat de ventilatie. Beneficii:

 • previne pierderile de energie din timpul aerisirii cu fereastra deschisă
 • recuperează energia aerului viciat în procent de peste 75% în funcție de performanța unității de ventilație.

2. Igrasia și a Mucegaiul devin istorie

Sursa foto: ergovent

Atunci când familia este acasă, crește inevitabil umiditatea în casă. Însă, datorită sistemului de ventilatie aerul din casă este înlocuit constant, eliminând odată cu el și umiditatea nedorită.

Acest proces asigură o stare de echilibru dinamic al vaporilor  de apă și se compensează condensarea cu evaporarea vaporilor. Rezultatul este o casă fără probleme de condens, igrasie și mucegai.

3. Fără noxe poluante în interiorul casei

Sursa foto: ergovent

Într-o casa nearisită aerul interior poate fi 5- 20 de ori mai poluat decât cel de afară pentru că va fi deteriorat și de alți factori poluanți:

 • mirosuri neplăcute
 • dioxid de carbon
 • agenți infecțioși în perioadele de gripă
 • formaldehide
 • substanțe dispersate în aer cu ocazia curățeniei și a igienizării
 • gaze radon

Sistemul de ventilație elimină aerul viciat și mirosurile din bai și bucătărie, prevenind formarea noxelor poluante. 

Argumente Pro aerisire cu recuperare de caldura

 • Aer proaspăt și filtrat în interior indiferent de locație și anotimp.
 • Previne condensul, igrasia și mucegaiul. Senzorilor unității de ventilație,  adaptează debitul de aer schimbat în funcție de necesități, eliminând umiditatea în exces.
 • Scapi de poluarea fonică, praf și alergeni.
 • Se elimină continuu aerul consumat încărcat cu CO2, mirosuri, compuși organici volatili, gaze radon.
 • Factura pentru încălzire este mai mică cu 30%.

Alege ventilatia cu recuperare de caldura încă din faza de proiectare a construcției!

Clădirile care vor fi construite începând din anul 2021, trebuie să aibă un consum energetic aproape de zero ( legea nr. 101/2020). Pentru a atinge această țină, este nevoie ca izolația termică excelentă să fie însoțită de asigurarea schimbului de aer din interior  cu un sistem de ventilație cu recuperare de căldură.

Astfel se va atinge maximul eficienței  din punct de vedere al energiei necesare pentru încălzirea sau răcirea clădirii. În plus sistemul de ventilație va asigura aer de calitate și sănătos în interior, indiferent de locație sau anotimp.

Ca și oricare instalație pentru casă, tubulatura sistemului de aerisire mecanică trebuie ascunsă în structura clădirii: pereți, pardoseală sau tavan. Pentru a putea fi alocat suficient spațiu rețelelor de distribuție a aerului, se recomandă ca alegerea sistemul să fie făcută încă din faza de proiect. 

Alegerea și achiziționarea unui instalației de aerisire mecanică nu este un lucru simplu! Nu este un shoping de rutină, cu scop de relaxare.
Este o instalație importantă care va asigura necesarul de aer proaspăt pentru întreaga familie. Astfel, calitatea aerului din interior va fi mereu excelentă pentru că va depinde numai de setările și performanta sistemului

Alegerea unui sistem de ventilatie in functie de spatiul aerisit

Alegerea tipul de ventilație se face în funcție de:

 • destinația spațiului (casă, birou, atelier)
 • numărul de locatari 
 • suprafața clădirii
 • stadiul locației: în fază de proiect, renovare sau în uz

Iată câteva din situațiile în care te-ai putea regăsi:

 • Dacă ai un proiect de casă sau tocmai o renovezi pe cea existentă, este recomandat să alegi un un sistem centralizat de ventilatie .
 • Dacă locuiești într-un bloc sau o casă  și vrei să rezolvi problema aerisirii în câteva zile, alege varianta descentralizata (locala) care nu necesita un sistem de distribuție a aerului. 
 • Dacă ai mucegai, alege o unitate de ventilație descentralizată pentru acea încăpere. 
 • Dacă ai un salon de înfrumusețare, unde se folosesc produse cosmetice, deodoranți care sunt dispersați în aer, alege pentru confortul clienților ventilația locală. Este recomandat și pentru o sală de fitness

Sursa foto: ergovent

Beneficiile proprietarilor de case aerisite prin ventilație cu recuperare de căldură

Iată câteva din beneficiile Tale dacă casa în care locuiești este aerisită prin sistem de ventilatie:

 • Te trezești odihnit și plin de energie și poți să uiți de aerisirea de dimineață.
 • Rămâne afară: Fumul de la hornul vecinului, Gazele de eșapament, Frigul, Zgomotul, toți factorii poluanți care ar putea intra pe fereastră.
 • Oricare ar fi activitatea pe care o vei desfășura în interior: muncă intelectuală sau fizică, odihnă, relaxare o vei putea face cu maximă concentrare și eficiență.
 • Te bucuri de un microclimat interior confortabil, plăcut și sănătos fiind exclusă acumularea mirosurilor, a umidității, a dioxidului de carbon sau a gazelor radon.
 • De fiecare dată când vei schimba filtrele unității de ventilație, ai să te bucuri că ai ales să aerisești mecanic.
Vei avea toate aceste beneficii dacă vei alege varianta de ventilație potrivită și  sistemul de ventilație va fi corect dimensionat.

Ca să nu dai greș nu ezita să apelezi la serviciile de consiliere gratuite pe care le oferim. Cere informații la telefon: 0787 329 920  sau trimite email cu proiectul casei tale: ecocald@ecocald.ro

Ventilatie cu recuperare de caldura la pret accesibil

Iată cum te putem ajuta pentru a avea o casă confortabilă și cu consum redus de energie pentru încălzire și răcire.

 1. Întocmim o evaluare corectă a necesarului de aer ca Tu și Familia ta să vă simțiți confortabil acasă, să aveți suficient aer proaspăt pentru muncă, joacă, relaxare și odihnă.
 2. Primești o propunere de amplasare a sistemului de tubulatură și ofertă de preț pentru realizarea sistemului complet de ventilație.
 3. Oferim suport tehnic pe perioada lucrărilor și reglarea sistemului pentru a funcționa în parametrii optimi.
 4. Oferim servicii post vânzare, pentru întreținerea sistemului și schimbarea filtrelor.
 5. Te putem ajuta în alegerea variantei potrivite de ventilație: centralizată sau descentralizată. Îți putem prezenta soluții atât pentru case noi cât și pentru locuințe în uz, ca să ai costuri de implementare minime dar nivelul de satisfacție să corespundă exigențelor Tale.