Ventilatia centralizata profi-air®

Click pe componentele sistemului pentru vizualizarea detaliilor

Sistemul de ventilație cu recuperare de căldură ( HRV) este un sistem complet ce elimina aerului viciat din interior, înlocuindu-l cu aer proaspăt din exterior în așa fel ca pierderile de căldură să fie minime. Sistemul asigura alimentarea cu aer proaspăt în camera copiilor, dormitoare, living, birou etc. respectiv elimină aerul viciat, încărca cu CO2, umezeala, mirosurile din bucătării și băi.

La un capăt al sistemului de ventilație se afla anemostatele de alimentare cu aer proaspăt iar la celalat capăt sunt valvele de colectare a aerului viciat. Valvele și anemostatele se montează în plenumuri. La randul lor plenumurile sunt conectate la un distribuitor și un colector.  

Prin intermediul tubulaturii ISO sau OVAL, distribuitorul se conectează la unitatea de ventilație. Unitatea la randul ei se conecteaza în exterior cu tubulatura ISO.

Ramurile ce alimentează cu aer proaspăt respectiv ramurile care colectează aerul viciat, de obicei  sunt montate ascuns dar pot fi  montate și la vedere. 

Distribuitoarele se vor monta la vedere pentru a asigura aces în interiorul lor (pt. curățire și reglarea debitului de aer).

Întreg sistemul, se monteaza în  interiorul anvelopei termice a cladirii.

În funcție de locul în care sunt montate , ventilatoarele cu recuperare de căldură pot fi: murale, de pardoseala și de tavan.

Ce se vede în clădire?

Ceea ce se vede în clădire (exceptie făcând elementele din sala tehnică) sunt anemostatele , valvele și grilele. Aceste elemente sunt …

Comentariile sunt închise.