You are currently viewing Indicatorii de confort

Indicatorii de confort

 • Reading time:3 mins read

Ventilația cu recuperare de căldură optimizează cei trei indicatori de confort din interior: temperatura, concentrația de CO2 și umiditatea.

 • Aerisind clasic prin deschiderea ferestrelor, temperatura din interior scade sau crește în funcție de anotimp.

  În plus intră mult praf, alergeni și particule solide dăunătoare, de afară.

  După fiecare aerisire vom consuma energie pentru a restabili temperatura  din interior.
  Statistic cheltuim cu până la 50% mai mult cu facturile de încălzire dacă aerisim clasic prin ferestre.

 • Peste noapte, aerul din interior se deteriorează, crește concentrația de CO2 și nu vom avea un somn odihnitor.

  De câte ori v-ați trezit în cursul nopții cu o senzație inexplicabilă de disconfort? Și instinctiv ați deschis fereastra pentru o repriză de aer proaspăt.

  Explicația este pentru că și în cursul nopții avem nevoie de aer cu aport de oxigen ca să avem un somn odihnitor.

 • Cu cât crește performanța energetică a casei cu atât crește și necesitatea aerisirii pentru a putea menține umiditatea în parametrii optimi și pentru a putea evita apariția igrasiei și a mucegaiului. 

Statistic, ne petrecem 85% din timp în interior. Iar pentru a asigura aerul proaspăt necesar vieții și activităților cotidiene trebuie să schimbăm aerul din interior la fiecare 2 ore.

Dacă nu aerisim suficient, aerul din interior devine mult mai poluat decât aerul din exterior. 

În locațiile aglomerate și neaerisite (grădinițe, școli, birouri, săli de așteptare) riscul contactării unor boli cu transmisie pe cale aeriană, este ridicat.

În condițiile actuale când ne confruntăm zilnic cu riscul contaminării  cu virusul Covid-19, nevoia aerisirii eficiente a spațiilor interiore a devenit de o importanță majoră.

Însă ce  fel de condiții de viață avem în casele noastre depinde numai de deciziile pe care le luăm. Dacă măsurile de izolare temică performantă vor fi însoțite de măsuri pentru aerisirea eficientă a interiorului vom asigura un microclimat confortabil.  Indicatorii de confort: temperatura, concentrația de CO2 , umiditatea vor fi menținuți în parametrii optimi.


Aerisirea prin ventilație cu recuperare de caldura (HRV) este soluția ideală pentru a crește calitatea vieții, acasă sau la locul de muncă și pentru a face economii la costurile pentru încălzire și răcire.