Indicatorii de confort

Ventilația cu recuperare de caldură  optimizează  cei trei indicatori de confort din interior: temperatura, CO2 și umiditatea. 

–  Aerisind clasic prin deschiderea ferestrelor, temperatura din interior scade sau crește simțitor în funcție de anotimp. În plus intră mult praf, alergeni și particule solide dăunătoare, de afară. După fiecare aerisire, consumăm cantități mari de energie ca să restabilim  căldura sau răcoarea pierdută. Statistic cheltuim cu până la 50% mai mult cu facturile de încălzire dacă aerisim clasic prin ferestre.

– Peste noapte, aerul din interior se deteriorează, crește concentrația de CO2 și nu vom avea un somn odihnitor. V-ati trezit în cursul nopții cu o senzație inexplicabilă de disconfort ? Este pentru că și noaptea ar trebui să aerisim ca să avem suficient aer proaspăt. 

– Cu cât luăm mai multe măsuri pentru creșterea performanței energetice a casei cu atât necesitatea aerisirii devine mai stringentă, pentru a putea reduce umiditatea și pentru a evita igrasia și mucegaiul.

– Statistic, ne petrecem 85% din timp în interior. Iar pentru a asigura aerul proaspăt necesar vieții și activităților cotidiene trebuie să schimbăm aerul din interior la fiecare 2 ore. Dacă nu aerisim suficient, aerul din interior devine mult mai poluat decât aerul din exterior.  În locațiile aglomerate și nearisite (grădinițe, școli, birouri, săli de așteptare) riscul contactării unor boli cu transmisie pe cale aeriană, este ridicat. Dar și acasă va fi greu de evitat transmiterea bolilor contagioase ( gripa, guturai, tuse), aerul fiind un mediu propice de difuzare a infecțiilor.

Ventilația centralizată HRV, este  soluția ideală pentru a crește calitatea vieții, acasă sau la locul de muncă și pentru a face economii la costurile de încălzire și răcire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *