Diferența dintre sistemul  de ventilație controlată și aparatul de aer condiționat

Diferența dintre sistemul de ventilație controlată și aparatul de aer condiționat

  • Post comments:0 Comments
  • Reading time:2 mins read

Chiar dacă avem instalat un aparat de aer condiționat trebuie să AERISIM.

Aparatul de aer condiționat doar ține temperatura din interior la valoarea setată dar nu înlocuiește aerul din încăpere cu aer proaspăt de afară. Faptul că o componentă al aparatului este montat pe peretele exterior ne face să credem în mod eronat acest lucru.

Pentru a ne simți confortabil în interior, pentru a ne putea concentra asupra activităților pe care le desfășurăm, avem nevoie de aer proaspăt, oxigenat. Și pentru asta aerul din încăpere trebuie înlocuit în mod regulat.

În prezent, pe lângă metoda de aerisire clasică prin ferestre, avem la îndemână o metoda ingenioasă  de aerisire prin ventilația controlată mecanică. 

Vara, răcoarea generată de aparatul de aer condiționat va fi menținut în încăpere dar în același timp vom avea mereu aer proaspăt și sănătos în interior fără să avem grija aerisirii.

Cea mai complexă modalitate de ventilație este HRV ( Heat Recovery Ventilation). Despre beneficiile acestui sistem citiți AICI.

Unitatea de ventilație HRV, aerisește în mod continuu și crește eficiența energetică prin recuperarea temperaturii aerului din interior.

aparat aer condiționat

Aparatul de aer condiționat răcește sau încălzește aerul interior. 

Lasă un răspuns