Argumente în favoarea unui sistem de ventilație cu recuperare de căldură

Argumente în favoarea unui sistem de ventilație cu recuperare de căldură

  • Post comments:0 Comments
  • Reading time:3 mins read
ventilatie recuperare caldura

Aerisește casa cu un Sistem de Ventilația cu Recuperare de Căldură și vei avea mereu Aer proaspăt în casă fără să mai fie nevoie să deschizi fereastra. Astfel:

  • în sezonul rece nu vei pierde căldura pe fereastră 
  • în sezonul cald nu va intra căldura de afară.

AER PROASPĂT  SUFICIENT

Sistemul de ventilatie cu recuperare de caldura, introduce încontinuu, aer proaspăt din exterior, indiferent de condițiile de vreme. Aerul introdus este filtrat cu filtre speciale care împiedică pătrundera în clădire a prafului, polenului și sporilor. Nu mai este nevoie de deschiderea ferestrelor pentru aerisire.

ELIMINĂ AERULUI VICIAT 

Sistemul de ventilatie cu recuperare de caldura, elimină încontinuu aerul poluat din cauza factorului uman, CO2, mirosuri din baie și bucătărire, substanțe chimice folosite pentru curățenie sau eventualele scurgeri de radon, spori de mucegai, acarieni.Sistemul de ventilatie cu recuperare de caldura

 
REGLEAZĂ UMIDITATEA

Sistemul de ventilatie cu recuperare de caldura, odată cu aerul viciat, elimină și umiditatea rezultată prin evaporare. Aerul va fi mai uscat, nu condenseză pe ferestre. Se poate evita astfel formarea igrasiei și nu mai apare mucegaiul.

REDUCE FACTURA LA ÎNCĂLZIRE

Cele două fluxuri de aer, aerul proaspăt introdus și aerul viciat exhaustat, sunt circulate într-un schimbător de căldură, prin canale separate ca să nu se amestece dar ca să poată face transferul de căldură între ele. Astfel pierderile de căldură pentru aerisire sunt minime și costurile pentru încălzire sunt reduse.

Sistemul de ventilatie cu recuperare de caldura este un sistem complex care oferă la un loc soluții pentru toate nevoile create odată cu evoluția tehnologiilor în construcție și izolație. Numai prin implementarea unui sistem de ventilație centralizat HRV este posibilă crearea unui mediu interior sănătos și plăcut pentru clădiri noi sau renovate, energoeficiente.

Va poate ajuta Ecocald cu o solutie pentru un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura?

 Da, Ecocald vă poate oferi soluții de ventilație atât pentru case noi sau renovate cât și pentru apartamente locuite.

În primul caz se recomandă sisteme de ventilație centralizate profi air, al căror traseu se va stabili în faza de proiect iar pentru apartamente locuite sau deja finisate, se recomandă sisteme locale de ventilație Helty Flow, care pot fi montate în mai puțin de 1 oră în perete.

Există și sisteme de ventilație locale încastrate în perete, Helty Flow Built in, astfel că unitatea este complet invizibilă. Aceste unități sunt eficiente, silențioase și nu încurcă deloc la mobilarea încăperii.

Pentru informații legate de preț sau cerere de ofertă, sunați direct la telefon 0787329920 sau trimiteți schița pdf al proiectului casei pentru a cere ofertă personalizată pe email.

Lasă un răspuns