Aerul poluat pătrunde și în casa noastră!

aerul poluat
Calitatea aerului
Poluarea aerului ne preocupă tot mai mult!

Majoritatea poluanțior din atmosferă pătrund în casa noastră atunci cănd deschidem fereastra în scopul aerisirii. În interiorul casei, calitatea aerului continuă să se deterioreze fiind afectată de factorii poluanți interni (CO2, fum de țigară, substanțe chimice, alergene) . Dacă nu aerisim eficient, aerul din interior va fi mai poluat decăt cel din exterior.

Cum poate fi împrospătat aerul din casă?

O opțiune excelentă este ventilația mecanică, fie ea centralizată   sau  descentralizata. Ventilația mecanică va introduce în casă aer de afară dar  îl va trece printr-un filtru. Astfel în interior  ne putem bucura de aer prospăt, lipsit de particule fine de praf, alergeni și polen. În același timp va eliminarea continuu aerului viciat din interior. Astfel se elimină în mod regulat umiditatea din aer, CO2, mirosurile neplăcute, eventualele gaze de radon, sporii de mucegai.

Ventilația mecanică este o investiție în sănătatea noastră!

Ne vom convinge că am făcut o alegerea foarte bună, de fiecare dată când vom schimba filtrele. Filtrele trebuie schimbate periodic, la intervale de timp ce depind de gradul de poluare al zonei în care locuim. 

Citeste  aici mai multe beneficii și argumente în favoarea unui sistem de ventilație HRV. 

Unitatea de ventilație mecanică este dotată cu senzori de control ai parametrilor de confort,  în funție de exigențele clientului. Condițiile de confort asigurate de ventilator vor fi direct proporționale cu numărul senzorilor din dotare. 

Exită senzori pentru măsurarea temperaturii, umiditații, concentrației de CO2, concentrației de radon.

Statisticile prezentate de către Organizația Mondială a Sănătății în legătură cu gradul de poluare al aerului și efectele lui asupra sănătății populației, sunt alarmante. Lipsa aerului de calitate are efecte negative asupra întregului organism, pornind de la tulburări ale somnului, alergii, până la dezvoltarea unor tumori canceroase. Potrivit specialiștilor în domeniu, particulele fine sub 2,5 microni, ajung ușor în tractul respirator și cresc șansele să se dezvolte o serie de boli care afectează inima, sistemul nervos central și functia respiratorie. 

 

Update: 23.04.2020

Gradul de poluare al mediului slăbește capacitatea organismului de a se apăra în față unor boli cum este Covid-19. The Guardian notează în articolul publicat în 20.04.2020, rezultatul unui studiu conform căruia rata deceselor cauzate de pandemie, a fost semnificativ mai mare în țările cu grad ridicat de poluare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *