Aerul poluat pătrunde și în casa noastră!

Aerul poluat pătrunde și în casa noastră!

  • Post comments:0 Comments
  • Reading time:3 mins read

Poluarea aerului ne preocupă tot mai mult!

Majoritatea poluanțior din atmosferă pătrund în casa noastră atunci când deschidem fereastra în scopul aerisirii. În interiorul casei, calitatea aerului continuă să se deterioreze fiind afectată de factorii poluanți interni (CO2, fum de țigară, substanțe chimice, alergene) . Dacă nu aerisim eficient, aerul din interior va fi mai poluat decât cel din exterior.

Cum poate fi împrospătat aerul din casă?

O opțiune excelentă este ventilația mecanică, fie ea centralizată  sau descentralizata.

O opțiune excelentă este ventilația mecanică, fie ea centralizată  sau descentralizata. Aerul introdus de afară este mai întâi trecut printr-un filtru astfel în interior ne putem bucura de aer curat lipsit de particulele de fine de praf alergeni și polenuri.

În același timp se elimină în mod continuu aerul viciat din interior. Astfel se elimină în mod constant umiditatea din aer, CO2, mirosurile neplăcute, eventualele gaze de radon, sporii de mucegai.

Ventilația mecanică este o investiție în sănătatea noastră!

Ne vom convinge că am făcut o alegerea foarte bună, de fiecare dată când vom schimba filtrele. Filtrele trebuie schimbate periodic, la intervale de timp ce depind de gradul de poluare al zonei în care locuim. 

Citeste  aici mai multe beneficii și argumente în favoarea unui sistem de ventilație HRV. 

Unitatea de ventilație mecanică este dotată cu senzori de control ai parametrilor de confort,  în funție de exigențele clientului. Condițiile de confort asigurate de ventilator vor fi direct proporționale cu numărul senzorilor din dotare. 

Exită senzori pentru măsurarea temperaturii, umiditații, concentrației de CO2, concentrației de radon.

Efectele poluarii aerului

poluare

Statisticile prezentate de către Organizația Mondială a Sănătății în legătură cu gradul de poluare a aerului și efectele lui asupra sănătății populației, sunt alarmante. 

Lipsa aerului de calitate are efecte negative asupra întregului organism, pornind de la tulburări ale somnului, alergii, până la dezvoltarea unor tumori canceroase. Potrivit specialiștilor în domeniu, particulele fine sub 2,5 microni, ajung ușor în tractul respirator și cresc șansele să se dezvolte o serie de boli care afectează inima, sistemul nervos central și functia respiratorie. 

Update: 23.04.2020

Gradul de poluare al mediului slăbește capacitatea organismului de a se apăra în față unor boli cum este Covid-19. The Guardian notează în articolul publicat în 20.04.2020, rezultatul unui studiu conform căruia rata deceselor cauzate de pandemie, a fost semnificativ mai mare în țările cu grad ridicat de poluare.

Lasă un răspuns